WAVERLY HILLS SANATORYUMU

WAVERLY HILLS SANATORYUMU

Hastane 1920 yılında Kentucky' de iki katlı küçük bir yapı olarak hizmet vermeye başlar. Yalnızca 40 ila 50 hastanın tedavi edileceği merkez, tüberkülozun yayılması üzerine 1924'de 5 katlı yeni bir yapı haline gelir.

Hasta kapasitesi 400 olmasına rağmen, veremin salgın haline gelmesi, kapasitenin çok üstüne çıkmasına neden oldu.
Waverly Hills Sanatoryumu


Sonuç olarak burada binlerce hasta hayatını kaybetti. Çünkü tüberkülozu tedavi edecek aşı henüz bulunamamıştır ve doktorlar genellikle hastaların ölümüne neden olacak tedaviler uygulayarak iyileştirmeye çalışmışlardır. 

Tedavilerden birkaçı şunlardır; Hastaların ciğerine balon yerleştirilmesi, kaburgaların ve kas dokularının alınarak ciğerlere daha fazla alan açmaya çalışılması, hastaları kırbaçlama ya da azarlama yöntemi de kullanılırdı çünkü veba "Tanrı'nın cezalandırılması" olarak görülürdü. Tedavilerden bir diğeri ise sülüktü kanı temizlemek için kullanılırdı. 


Streptomisin bulunmadan önce, binlerce verem hastasının Waverly Hills Sanatoryumu' ndan canlı çıkmaması sonucunda cesetleri taşımak için "ölüm tüneli" kullanılmaya başlanır (bu tünelin uzunluğu ise 150 metredir). Bu tüneli kullanarak cesetleri hastane dışarısına çıkartılırdı. Çünkü hastaların ölüleri görülmesi istenilmez bunun nedeni ise diğerlerine kötü örnek olmamaktı.


 Waverly Hills Sanatoryumundaki bir efsaneye göre 502 numaralı oda hakkındadır. Rivayete göre, 1928'de bir hemşire kendini asarak intihar eder. Sebebi ise istemediği bir hamileliktir. 1932 yılındı aynı odada başka bir hemşire camdan düşer. Olay cinayet mi yoksa intihar mı olduğu bilinmemektedir. 

502 Numaralı oda
Kötü Şöhretiyle tanınan hastane, 1961 yılında tedavinin bulunmasıyla birlikte hastane kapanır. Fakat 1 sene sonra, akıl hastalarını tedavi etmek amacıyla yeniden açılır. Fakat dönemin yöntemleri fazlasıyla acı vericidir. 

Deneysel tedavilerin uygulandığı hastalarda deri tahribatlarının oluştuğu, hatta bazılarının ise tanınamaz hale geldiği söylenir. Bir çok hasta bu hastanede tedavi olurken hayatını kaybederek ölür. Ve hastane 1981 yılında tamamen kapatılır. Waverly Hills Sanataryumun' da hayatını kaybeden hasta sayısı yaklaşık 64.000 kişidir. 


Öneri Filmler;

The Chosts of Waverly Hills Sanatorium

Öneri Oyunlar; 

Outlast 1  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ADOLF HİTLER

ÇERNOBİL FACİASI